Glavno jelo /

Kako ispeći domaću kokoš

Image

Dobili ste domaću kokoš, ali ne znate kako ispeći domaću kokoš. Kako biste ispekli domaću kokoš potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.

4.2.2022.
14:02
VOYO logo

Domaća kokoš je najbolja kokoš. Međutim, kako bi bila sočna i mekana potrebno ju je pravilno ispeći. Kako ispeći domaću kokoš?

Sastojci za pripremu domaće pečene kokoši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 glavica luka, grubo nasjeckana
  • 2 mrkve, grubo nasjeckane
  • domaća kokoš
  • 1 limun, prepolovljen
  • 25 g maslaca, omekšanog

Kako ispeći domaću kokoš:

Zagrijte pećnicu na 190 °C. Nasjeckani luk i nasjeckane mrkve rasporedite po dnu posude za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaću kokoš začinite sa soli i paprom. Domaću kokoš stavite na povrće i pecite oko sat i pola. Tijekom pečenja povremeno podlijevajte domaću kokoš sa sokom od pečenja.

Ostavite domaću kokoš neka se odmara oko 15-ak minuta prije nego što je krenete rezati. Domaću kokoš poslužite uz prilog i salatu prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo