Recept i priprema /

Kako ispeći cijelo pile da bude sočno i mekano?

Image
Foto: Pixabay

Piletina je jedno od najpopularnijih jela i vrlo često se priprema cijelo pile. Kako ispeći cijelo pile da bude sočno i mekano?

10.4.2022.
9:28
Pixabay
VOYO logo

Ništa nije bolje od pečene piletine koju je jednostavno pripremiti. Jedno pečeno cijelo pile dovoljno je za cijeli obiteljski ručak, a ovaj jednostavan način kako ispeći cijelo pile savršen je recept za sljedeći obiteljski ručak. Kako ispeći sočno i mekano cijelo pile?

Sastojci potrebni pripremu cijelog pileta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 pile
  • maslac
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 limun
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 2 žlice svježeg nasjeckanog peršina
  • 4 češnja češnjaka
  • 3 svježe cijele grančice ružmarina

Kako ispeći cijelo pile:

Prvi korak kako ispeći cijelo pile je zagrijavanje pećnice. Zagrijte pećnicu na 220°C. Pleh za pečenje obložite folijom. Osušite cijelo pile papirnatim ručnicima. Piletinu, ispod kože i unutar šupljine prelijte maslinovim uljem, otopljenim maslacem, vinom i sokom od pola limuna. Piletinu izvana i iznutra obilno začinite solju i paprom. Začinite i peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak kako ispeći cijelo pile je dodavanje češnjaka. Natrljajte mljeveni češnjak preko piletine, miješajući sve sastojke zajedno preko piletine i ispod kože. Unutar šupljine cijelog pileta stavite 3 grančice ružmarina i spojite noge kuhinjskim koncem.

Posljednji korak ovog načina kako ispeći cijelo pile je pečenje. Stavite cijelo pile prsima prema gore u pripremljeni pleh. Pecite 1 sat i 15-20 minuta, podlijevajte na pola vremena kuhanja, dok sok ne iscuri kada se pileći but probode čačkalicom. Izvadite iz pećnice, pokrijte folijom i ostavite da odstoji 10 minuta prije posluživanja. Ovaj način kako ispeći cijelo pile je gotov i piletina je spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo