Kuhinjski trikovi /

Praktični savjeti kako pravilno čuvati kestene

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da postoji nekoliko načina kako čuvati kestene ovisno o njihovom stanju? Donosimo zašto je važno čuvati kestene te kako čuvati kestene?

29.11.2022.
10:07
Pixabay
VOYO logo

Kesteni imaju dvije kore. Jedan je tvrda, vanjska, smeđa ljuska, a drugi je unutarnja tanka kožica poznata kao pelikula. Nakon kuhanja, njihovo kremasto-bijelo meso po teksturi je slično pečenom krumpiru s nježnim, slatkastim okusom po orašastim plodovima.

Kada želite znati kako čuvati kestene, najprije je potrebno odabrati svježe kestene. Najsvježiji kesteni imaju sjajnu, smeđu, čvrstu ljusku i osjećaju se teško zbog svoje veličine. Što su kesteni čvršći na dodir, to će biti svježiji. Potražite kestene jednake veličine koji su teški za svoju veličinu, s neoštećenom, čvrstom ljuskom. To su kesteni koji su najbolji za korištenje. No, kako čuvati kestene? Kesteni su svježi proizvodi i prije upotrebe ih treba držati u hladnjaku u papirnatoj vrećici u posudi za pečenje 2 do 3 dana ili u hermetički zatvorenoj posudi do 10 dana. Svježi kesten  je najbolji ako se konzumira unutar tri tjedna od kupnje. Kuhani kesteni mogu se čuvati u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi do 4 dana. Kuhani i oguljeni kesteni savršeno se čuvaju u zamrzivaču i budu dobri tijekom cijele godine. Kada znate kako čuvati kestene, možete sa sigurnošću sačuvati svoje kestene tijekom cijele godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo