Dizana tijesta /

Kako brzo ispeći kruh - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Za izradu ovog mekanog i pahuljastog kruha potrebno je samo 60 minuta. Kako brzo ispeći kruh?

8.11.2022.
10:12
Pixabay
VOYO logo

Nema posebnih tava ili strojeva za ovaj kruh. Nećete vjerovati kako je jednostavno napraviti vlastiti domaći kruh. Pogledajte kako brzo ispeći kruh.

Sastojci za kruh:

  • 450 g brašna
  • vrećica suhog kvasca
  • 2 žličice soli
  • 375 ml vrlo tople vode iz slavine

Kako brzo ispeći kruh?

Pomiješajte brašno, kvasac i sol u velikoj zdjeli. Dodajte vodu, zatim drškom drvene žlice miješajte dok se svo brašno ne sjedini. Tijesto će biti mokro i neće se moći mijesiti, ali neće biti tekuće kao tijesto za kolače. Prilagodite s još vode ili brašna ako je potrebno za pravu konzistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrijte prozirnom folijom ili tanjurom, ostavite na radnoj plohi 2 – 3 sata dok ne udvostruči volumen, bude klimavo poput želea, a vrh bude mjehurast. Ako nakon 1 sata ne izgleda da se diže, premjestite ga na toplije mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno zagrijte pećnicu na 220° 30 minuta prije pečenja. Ovo je jedan super način kako brzo ispeći kruh.

Pospite radnu površinu s 1 žlicom brašna, ostružite tijesto iz zdjele. Stavite veliki komad papira za pečenje uz tijesto, zatim okrenite tijesto naopako na papir.

Pecite 30 minuta pokriveno, a zatim 12 minuta nepokriveno ili dok ne postane tamno zlatno i hrskavo. Ohladite na rešetki 10 minuta prije rezanja. To je jedan način kako brzo ispeći kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike