Pogledajte kako se pripremaju ovi ukusni kakao keksi. Ovi keksi su savršeni za posluživanje na bilo kojoj prigodi ili za uživanje u svakodnevnom životu.
Kakao keksi sastojci:
- 140 g višenamjenskog brašna
- 50 g kakaa u prahu
- pola žličice sode bikarbone
- 150 g neslanog maslaca
- 175 g granuliranog šećera
- 1 žličica čistog ekstrakta vanilije
- 1 veliko jaje
Kako se pripremaju kakao keksi?
Zagrijte pećnicu na 177°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje ili silikonskom podlogom za pečenje. Staviti na stranu. Stavite brašno, kakao prah i sodu bikarbonu u manju zdjelu i dobro promiješajte. Staviti na stranu.
Otopite maslac u maloj tavi na srednjoj vatri dok se napola ne otopi. Maknite s vatre i miješajte dok se sve ne otopi. Ostaviti sa strane da se ohladi. Stavite šećer u veliku zdjelu i dodajte maslac, dobro promiješajte. Zatim dodajte jaje i vaniliju, miješajte dok se ne sjedini.
Dodajte mješavinu brašna u 2 dijela i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Razvaljajte tijesto u kuglice od 50 grama i stavite ih na lim za pečenje.
Pecite 8-11 minuta ili dok se kakao keksi malo ne stvrdnu. Gornja strana kolačića ne smije biti mokra već mekana. Izvadite kakao kekse iz pećnice kako bi zadržali vlažnost. Pustite ih da se ohlade na limu za pečenje 10 minuta ili dok dno kolačića ne bude dovoljno čvrsto.