čoko-koko! /

Kada bi hodali modnom pistom, čupavci bi bili totalna ekstravagancija: ljepotani u čoko-koko bundicama

Image
Foto: thinkstock

Umakanje biskvitnih kockica u čokoladu i kokos rasteretit će vas briga i vratiti u djetinjstvo kada ste kolačiće radili od blata i kamenčića, negdje na dvorištu s prijateljima i prijateljicama, okupani suncem

5.11.2015.
12:00
thinkstock
VOYO logo

Biskvit

  • 3 jaja
  • 1,5 decilitra ulja
  • 20 dekagrama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 30 dekagrama brašna
  • prašak za pecivo 
  • 1 decilitar mlijeka

Čokolada za umakanje biskvita

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 grama maslaca
  • čokolada za kuhanje (100 grama)
  • čepić ruma
  • čaša (2 dcl) mlijeka 
  • 125 grama šećera

Posipanje

  • 250 grama kokosovog brašna

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega odvojiti bjelanjke od žumanjaka i brašno pomiješati s praškom za pecivo. Bjelanjke izmiksati sa šećerom pa dodati ulje, brašno (malo po malo), jedan po jedan žumanjak, vanilin šećer i mlijeko. 

Nauljiti pleh ili na dno staviti papir za pečenje, uliti smjesu i peći na 180 Celzijevih stupnjeva 15-ak minuta. Ja koristim četvrtasti, duguljasti, srednje veliki pleh. Ispadne  40-ak čupavaca, veličine zalogaja.

 Izvaditi biskvit iz pećnice. U lončiću na laganoj vatri otopiti maslac i čokoladu, dodati šećer, rum i mlijeko pa zakuhati. 

Biskvit izrezati na kockice i jednu po jednu umakati u čokoladu pa uvaljati u kokosovo brašno koje ste usuli u duboki tanjur i stavili nadohvat ruke. Čupavac po čupavac slagati na neki lijepi, veliki tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod čupavaca je najvažnije da budu sočni, a to ćete postići tako da biskvit umačete u toplu čokoladu.

Ostale jesenske recepte možete pronaći na ovim linkovima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila iz krušne peći ili iz vaše pećnice - kad stiže na stol nikoga ne ostavlja ravonodušnim!

Okrepljujuća juha od rajčice - savršeno jelo za hladnije dane! 

Lički dragulj: kad krumpir vodi glavnu riječ, nastaju police oko kojih ne trebate ni štemati ni bušiti

Jesenska ljepotica krem juha od bundeve: savršenstvo boje, okusa i mirisa! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedni ih zovu cimet rolice, a drugi pužići s cimetom - kako god da se zvali sigurni smo da će razveseliti vašu obitelj i prijatelje

Uživajte u plodovima jeseni: fantastični domaći keksići od bundeve i čokolade

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo