Biskvit
- 3 jaja
- 1,5 decilitra ulja
- 20 dekagrama šećera
- 1 vanilin šećer
- 30 dekagrama brašna
- prašak za pecivo
- 1 decilitar mlijeka
Čokolada za umakanje biskvita
- 200 grama maslaca
- čokolada za kuhanje (100 grama)
- čepić ruma
- čaša (2 dcl) mlijeka
- 125 grama šećera
Posipanje
- 250 grama kokosovog brašna
Priprema
Prije svega odvojiti bjelanjke od žumanjaka i brašno pomiješati s praškom za pecivo. Bjelanjke izmiksati sa šećerom pa dodati ulje, brašno (malo po malo), jedan po jedan žumanjak, vanilin šećer i mlijeko.
Nauljiti pleh ili na dno staviti papir za pečenje, uliti smjesu i peći na 180 Celzijevih stupnjeva 15-ak minuta. Ja koristim četvrtasti, duguljasti, srednje veliki pleh. Ispadne 40-ak čupavaca, veličine zalogaja.
Izvaditi biskvit iz pećnice. U lončiću na laganoj vatri otopiti maslac i čokoladu, dodati šećer, rum i mlijeko pa zakuhati.
Biskvit izrezati na kockice i jednu po jednu umakati u čokoladu pa uvaljati u kokosovo brašno koje ste usuli u duboki tanjur i stavili nadohvat ruke. Čupavac po čupavac slagati na neki lijepi, veliki tanjur.
Kod čupavaca je najvažnije da budu sočni, a to ćete postići tako da biskvit umačete u toplu čokoladu.
Ostale jesenske recepte možete pronaći na ovim linkovima:
Bila iz krušne peći ili iz vaše pećnice - kad stiže na stol nikoga ne ostavlja ravonodušnim!
Okrepljujuća juha od rajčice - savršeno jelo za hladnije dane!
Jesenska ljepotica krem juha od bundeve: savršenstvo boje, okusa i mirisa!
Uživajte u plodovima jeseni: fantastični domaći keksići od bundeve i čokolade