utjeha /

Kad vam je hladno oko srca Rusi znaju što vam treba, a to nije votka

Image
Foto: Pixabay

Ako ne pijete votku, osnovnu rusku metodu zagrijavanja iznutra, Rusi će vam čašu napuniti kompotom ili morsom, sokom od brusnica

10.9.2018.
10:54
Pixabay
VOYO logo

Ruska kuhinja je, čini se, u potpunosti uvjetovana tamošnjom hladnom klimom. Rusi vole hranu koja nudi utjehu, toplinu i dugotrajan osjećaj sitosti. 

Uglavnom se sve što je jestivo može pronaći u ruskim šumama i morima, a to se nudi i na lokalnim jelovnicima: gljive, razni plodovi zemlje, divljač, rakovi, ribe, crvena i crna ikra te Oliverova salata, kod nas poznatija kao ruska salata. 

I nitko ne može previdjeti sveprisutnu ciklu, važan sastojak ruskoga nacionalnog jela - gustog i zasitnog boršča.

U ruskoj kuhinji često se kombiniraju tijesto i meso. Primjerice okruglice punjene mesom, vrlo su popularne. Kao i piroške različitog punjenja, a posebno su cijenjeni sibirski peljmeni, okruglice s krumpirom i gljivama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ne pijete votku, osnovnu rusku metodu zagrijavanja iznutra, Rusi će vam čašu napuniti kompotom ili morsom, sokom od brusnica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike