Recept i priprema /

Juha od škrapine ukusno i lagano predjelo

Image
Foto: Pixabay

Volite eksperimentirati u kuhinji i isprobavati nove i neobične recepte? Juha od škarpine savršeno je jelo za vas.

17.4.2022.
16:25
Pixabay
VOYO logo

Fileti škarpine vrlo su ukusni, a najčešće se pripremaju pečeni. Za promjenu donosimo recept za pripremu juhe od škarpine. Dodate li tjesteninu u juhu od škarpine možete je poslužiti i kao samostalni obrok. Kako se priprema juha od škarpine?

Sastojci potrebni za pripremu juhe od škarpine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg fileta škarpine
  • 4 lista kupusa
  • 50 grama tofua
  • 1 rajčica
  • tikvica
  • kocka riblje juhe za temeljac
  • litra vode
  • 4 kriške đumbira

Pripremite temeljac od riblje koce. U lonac na vatri dodajte kocku juhe, đumbir i vodu. Pustite da juha prokuha. Dok se juha od škarpine kuha, pripremite povrće i ribu. Kupus narežite na trakice, tofu na kockice, rajčice na kriške a tikvice prepolovite te narežite dijagonalno. Filete škarpine narežite dijagonalno na ujednačenu debljinu.

U lonac s juhom najprije dodajte kupus, a zatim škarpinu i ostale sastojke. Pustite da juha od škarpine prokuha. Kada juha od škarpine prokuha, ostavite da kuha još jednu do dvije minute. Nakon toga, juha od škarpine je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo