Ovaj jednostavan, prilagodljiv recept za juhu od artičoke izuzetno je popularan u proljeće, odnosno u sezoni artičoka. Juha od artičoke ima lijepu svijetlozelenu boju, dubok zemljani okus i svilenkastu kremastu teksturu. Kako se priprema juha od artičoke?
Sastojci potrebni za pripremu juhe od artičoke:
- 2 žlice maslinovog ulja
- bijeli luk
- 6 režnjeva češnjaka
- 2 stabljike celera
- 20 dkg krumpira
- 35 dkg srca artičoke
- 6 dcl juhe od povrća
- sol
- papar
- 6 listova kadulje
Za pripremu juhu od artičoke najprije pirjajte luk na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri u loncu, miješajući 3-4 minute. Dodajte češnjak i smanjite vatru na srednje. Pirjajte češnjak dok ne zamiriše, još 2-3 minute. Dodajte celer, pirjajte 1 minutu. Dodajte krumpir, srca od artičoka, juhu, listove kadulje i sol. Pustite da juha od artičoke zavrije, poklopite i smanjite vatru te kuhajte oko 15 minuta.
Juha od artičoke još nije gotovo. Stavite juhu od artičoke u posudu od blendera i blendajte dok juha od artičoke više ne bude vlaknasta. Vratite juhu od artičoka u lonac na vrlo laganoj vatri. Dodajte malo ocijeđenog limuna te sve zajedno izmiješajte. Juha od artičoke je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!