Recept i priprema /

Juha od artičoke zanimljivo i ukusno predjelo

Image
Foto: Pixabay

Jeste li probali pripremiti artičoke na juhu? Ako niste vrijeme je da probate egzotičnu juhu od artičoke.

17.4.2022.
16:35
Pixabay
VOYO logo

Ovaj jednostavan, prilagodljiv recept za juhu od artičoke izuzetno je popularan u proljeće, odnosno u sezoni artičoka. Juha od artičoke ima lijepu svijetlozelenu boju, dubok zemljani okus i svilenkastu kremastu teksturu. Kako se priprema juha od artičoke?

Sastojci potrebni za pripremu juhe od artičoke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • bijeli luk
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 2 stabljike celera
  • 20 dkg krumpira
  • 35 dkg srca artičoke
  • 6 dcl juhe od povrća
  • sol
  • papar
  • 6 listova kadulje

Za pripremu juhu od artičoke najprije pirjajte luk na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri u loncu, miješajući 3-4 minute. Dodajte češnjak i smanjite vatru na srednje. Pirjajte češnjak dok ne zamiriše, još 2-3 minute. Dodajte celer, pirjajte 1 minutu. Dodajte krumpir, srca od artičoka, juhu, listove kadulje i sol. Pustite da juha od artičoke zavrije, poklopite i smanjite vatru te kuhajte oko 15 minuta.

Juha od artičoke još nije gotovo. Stavite juhu od artičoke u posudu od blendera i blendajte dok juha od artičoke više ne bude vlaknasta. Vratite juhu od artičoka u lonac na vrlo laganoj vatri. Dodajte malo ocijeđenog limuna te sve zajedno izmiješajte. Juha od artičoke je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo