Francuska kuhinja /

Kako se radi ukusan domaći Joconde biskvit?

Image
Foto: Pixabay

Obožavate francusku kuhinju i tražite nove recepte? Joconde biskvit je tradicionalan francuski desert. Saznajte kako se priprema ukusni recept za joconde biskvit.

10.11.2022.
16:31
Pixabay
VOYO logo

Joconde biskvit je lagani biskvit od badema, koji je na francuskom poznat kao La Joconde, a ime je dobio po Mona Lisi. Joconde biskvit najčešće se koristi za izradu opernih torti, biskvitnih kolača i malih slastica punjenih mousseom ili kremom od maslaca.

Sastojci potrebni da se pripremi domaći joconde biskvit su:

  • 200 g bademovog brašna
  • 170 g šećera u prahu
  • 60 g brašna za kolače
  • 5 velikih jaja
  • 6 bjelanjaka
  • 30 g šećera
  • 70 g otopljenog maslaca

Prvo što trebate učiniti kada želite pripremiti recept za joconde biskvit je zagrijati pećnicu na 230°C. Prosijte bademovo brašno da ne bude grudica. Zatim umiješajte 5 cijelih jaja u brašno dok smjesa ne bude glatka. U posebnoj posudi umutite bjelanjke u čvrsti snijeg i polako dodajte drugu mjeru šećera. Nastavite mutiti do čvrstih vrhova.

Zatim umiješajte smjesu od bjelanjaka u smjesu dok se ne sjedini. Pazite da ga ne premijesite. Polako umiješajte otopljeni maslac u smjesu za joconde biskvit. Na kraju rasporedite smjesu za joconde biskvit na pripremljenu podlogu i pecite 8 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Nakon 8 minuta, joconde biskvit je gotov i spreman za nastavak vašeg recepta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike