editina kuhinja /

Jeste li probali brze tortice od muškat tikve?

Ovaj kišni dan našu Editu Misirić ponovno je inspirirao za jesenske delicije. Na meniju su ovoga puta - tortice od bundeve

13.10.2015.
17:50
VOYO logo

Danas smo radili tortice od bundeve - jedan brzopotezni recept za hladno i tmurno vrijeme.

Potrebni su vam ovi sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Lisnato tijesto – 1 paketić (250 g)
  • Pire od muškat tikva – 200 g
  • Vrhnje za šlag – 200 ml
  • Klinčić – ½ žličice
  • Burbon šećer – 2 žlice
  • Mascarpone sir – 100 g
  • Med – 1 žlica
  • Cimet – 1 žličica

Tikve prerežite na pola, stavite u lim za pečenje rezanom stranom prema dolje i pecite u pećnici na 180 °C oko 20 min, dok ne omekša. Još dok su tople, izvadite koštice, ogulite koru, pa smiksajte meso štapnim mikserom u pire. Pire začinite s burbon šećerom, klinčićem i cimetom, dobro promiješajte. Dodajte dvije žlice vrhnja za šlag i promiješajte. Ostatak vrhnja za šlag istucite mikserom te smjesi dodajte dvije žlice šlaga. Lisnato tijesto razvaljajte uz dodatak brašna te rasporedite u 6 malih kalupa za tortice, na tijesto stavite smjesu od tikve i stavite peći u zagrijanu pećnicu 200 stupnjeva na 15 minuta. Dok se tortice peku pomiješajte mascarpone sir, med i cimet i lagano umiješajte šlag. Dobivenu kremu stavite u hladnjak. Kada su tortice pečene ostavite ih oko 5 minuta da odmore kako bi se ohladile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo