Pileći roštilj
SASTOJCI:
80 dkg pilećih prsa s kožom
1,5 dcl vinskog octa
1,5 dcl ketchupa
1 žlica šećera
1 suhi feferon
ružmarin, limun
sol, papar
maslinovo ulje
PRIPREMA:
Pileća prsa narežite na tanko, na njih iscijedite limunov sok, posolite, popaprite, dodajte maslinovo ulje i češnjak. Sve zajedno promiješajte i pustite da se marinira.

Dok se piletina marinira, napravite umak tako da u vruću posudu dodate šećer. Kad se šećer rastopio i karamelizirao, dodajte vinski ocat. Pustimo da se ocat reducira sa šećerom.
U međuvremenu piletinu stavite na roštilj. Dok se meso peče, u umak dodajte ketchup i malo sušenih feferona po izboru. Gotovu piletinu prelijte umakom.

CIjelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.