Kuharica /

Ideja i recept za savršeno jesensko varivo

Image

Kada jesenski dani zahlade, varivo je jedino što nas može ugrijati, a ovaj recept za jesensko varivo izvrstan je u svom zadatku. Saznajte kako pripremiti savršeno jesensko varivo.

1.11.2022.
13:00
VOYO logo

Toplo, izdašno jesensko varivo savršeno je kao ugodan obrok za prohladnu jesensku večer. Izvrsna stvar u vezi ovog jesenskog variva je što je vrlo prilagodljivo i fleksibilno, odnosno možete dodati ili izbaciti određene sastojke, ovisno o vašem ukusu.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusno jesensko varivo su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 grama višenamjenskog brašna
  • Sol i papar, po ukusu
  • 900 grama govedine, narezane na kockice
  • 2 žlice maslaca
  • 1 veliki luk, nasjeckan
  • 2 do 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 3 srednje mrkve, tanko narezane
  • 2 rebra celera, tanko narezana
  • 480 ml vode
  • 1 do 2 lista lovora
  • 1 žličica osušene majčine dušice
  • 400 grama oguljene bundeve, narezane na kockice

Prvo što trebate učiniti kada pripremate jesensko varivo je pomiješati brašno, sol i pola žličice papra u vrećici koja se može zatvoriti. Dodajte meso, nekoliko komada odjednom, i protresite da se prekrije. U pećnici zapecite meso na ulju i maslacu. Dodajte luk i češnjak te pirjajte i miješajte 2-3 minute. Umiješajte mrkvu, celer, vodu, lovorov list, majčinu dušicu i papar po ukusu. Pustite da jesensko varivo prokuha. Smanjite toplinu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 60 do 80 minuta. Umiješajte bundevu te ponovno prokuhajte. Smanjite toplinu, poklopite i pirjajte 20-25 minuta ili dok meso i bundeva ne omekšaju. Jesensko varivo je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo