Tjestenina koja je sljubljuje s mljevenim mesom dobitna je kombinacija koja će vas baš zasititi.
Sastojci za jelo od mljevenog mesa i tjestenine:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 mali žuti luk
- 2 kilograma mljevenog mesa
- 3 češnja češnjaka
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 1 žličica sušenog origana
- 2 žličice soli
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
- 1/4 šalice brašna
- 1 konzerva umaka od rajčice
- 1 šalica goveđe juhe
- 400 g tjestenine
- 1 šalica gustog vrhnja
- 2 šalice cheddar sira
Jelo od mljevenog mesa i tjestenine priprema:
Za pripremu jela od mljevenog mesa i tjestenine, u velikoj, dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije dodajte luk nasjeckan na kockice i pirjajte ga pet minuta dok ne počne omekšavati. Dodajte mljeveo meso u tavu i izlomite ga. Pecite ga da ostane ružičasto. Ocijedite višak masnoće i vratite na vatru.
Na srednjoj vatri dodajte češnjak, bosiljak, origano, sol, crvenu papriku i brašno. Pržite jednu minutu, neprestano miješajući da se prekrije. Dodajte umak od rajčice i juhu i promiješajte da se sjedine. Zakuhajte i kuhajte 15 minuta.
Dok se umak kuha, skuhajte tjesteninu prema uputama za te je ocijedite. Dodajte vrhnje i tjesteninu u umak, miješajući da se sjedine. Dodajte sir i miješajte dok se ne otopi. Po želji tjesteninu s mljevenim mesom ukrasite peršinom i odmah poslužite.