Recept i priprema /

Jednostavni čokoladni tart za sve ljubitelje čokolade

Image
Foto: Pixabay

Ovaj nevjerojatno jednostavan čokoladni tart bez pečenja priprema se s bogatim čokoladnim ganache punjenjem od mliječne i tamne čokolade.

29.11.2022.
13:16
Pixabay
VOYO logo

Čokoladni tart je već impresivnog izgleda, ali možete ga nadograditi dodavanjem ukrasa na vrhu poput svježih jagoda ili malina, čokoladnih strugotina ili kakaa u prahu ili dodavanjem svježih kriški banane ili nasjeckanih prženih orašastih plodova.

Sastojci za jednostavni čokoladni tart:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 keksa
  • 10 dkg maslaca, otopljenog
  • šalica grubo nasjeckane gorko-slatke čokolade
  • šalica grubo nasjeckane mliječne čokolade
  • šalica gustog vrhnja
  • 5 dkg maslaca, narezanog na male komadiće

Za izradu kore: Miskajte kekse dok se ne samelju. Premjestite mrvice u zdjelu srednje veličine, dodajte rastopljeni maslac i miješajte. Pritisnite smjesu na dno i gornje strane kalupa za tart. Stavite u hladnjak na 30 minuta.

Za izradu nadjeva: U zdjelu stavite nasjeckanu gorku i mliječnu čokoladu. Staviti na stranu. U malom loncu na srednje jakoj vatri lagano zakuhajte vrhnje i maslac. Maknite s vatre i smjesu prelijte preko čokolade. Ostavite stajati 1 minutu. Pomoću gumene lopatice miješajte smjesu dok se ne otopi i postane glatka. Prelijte smjesu preko ohlađene oreo kore i stavite u hladnjak dok se ne stegne, najmanje 4 sata ili preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladni tart će, dobro poklopljen, može stajati 4-5 dana u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo