Okus meda uvelike varira ovisno o vrsti i regiji. Cvjetni med je najblaža i najčešća vrsta. Kušajte med koji koristite kako biste odlučili želite li koristiti dodatne arome poput narančine korice i cimeta pri izradi medovače. Omjeri u ovom jednostavnom receptu za medovaču primjereni su za upotrebu s votkom. Ali ako želite zamijeniti za neko drugo alkoholno piće, poput burbona ili ruma, možda ćete htjeti koristiti malo manje meda kako biste prilagodili prirodni slatki okus žestokog pića. Donosimo recept za jednostavnu medovaču.
Sastojci za jednostavnu medovaču:
- 150 ml meda
- 80 ml vode
- komad narančine korice, bez koštice (nije obavezno)
- 1 štapić cimeta (po želji)
- 200 ml votke
Kako se priprema jednostavna medovača recept?
Kuhajte med, vodu, narančinu koricu i cimet na srednjoj vatri uz često miješanje dok se ne sjedine u sirup, oko 5 minuta. Pustite da se ohladi, s narančinom koricom i cimetom još u loncu. Ostružite bijelu pjenu. Nakon što se sirup ohladi, izvadite koricu i cimet. Zatim pomiješajte sirup od meda i votku u staklenoj posudi koja se može zatvoriti, zatvorite i protresite. Poslužite odmah ili za bolji okus ostavite da odstoji najmanje 12 sati.
Čuvajte na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku do 6 mjeseci. Ovaj recept za jednostavnu medovaču završava ovdje.