Aperitiv /

Kako se radi jednostavna medovača?

Image
Foto: Pixabay

Kako se priprema jednostavna medovača? Ovaj recept za medovaču je upravo ono što vam treba, ako želite pripremiti jednostavnu medovaču.

8.10.2022.
10:07
Pixabay
VOYO logo

Okus meda uvelike varira ovisno o vrsti i regiji. Cvjetni med je najblaža i najčešća vrsta. Kušajte med koji koristite kako biste odlučili želite li koristiti dodatne arome poput narančine korice i cimeta pri izradi medovače. Omjeri u ovom jednostavnom receptu za medovaču primjereni su za upotrebu s votkom. Ali ako želite zamijeniti za neko drugo alkoholno piće, poput burbona ili ruma, možda ćete htjeti koristiti malo manje meda kako biste prilagodili prirodni slatki okus žestokog pića. Donosimo recept za jednostavnu medovaču.

Sastojci za jednostavnu medovaču:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 ml meda
  • 80 ml vode
  • komad narančine korice, bez koštice (nije obavezno)
  • 1 štapić cimeta (po želji)
  • 200 ml votke

Kako se priprema jednostavna medovača recept?

Kuhajte med, vodu, narančinu koricu i cimet na srednjoj vatri uz često miješanje dok se ne sjedine u sirup, oko 5 minuta. Pustite da se ohladi, s narančinom koricom i cimetom još u loncu. Ostružite bijelu pjenu. Nakon što se sirup ohladi, izvadite koricu i cimet. Zatim pomiješajte sirup od meda i votku u staklenoj posudi koja se može zatvoriti, zatvorite i protresite. Poslužite odmah ili za bolji okus ostavite da odstoji najmanje 12 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuvajte na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku do 6 mjeseci. Ovaj recept za jednostavnu medovaču završava ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo