Kuharica /

Jednostavan recept za juneći saft s njokima

Image
Foto: Pixabay

Pripremate ručak za cijelu obitelj? Juneći saft s njokima će vas oduševiti. Donosimo jednostavan recept za ukusan juneći saft s njokima.

9.5.2023.
9:39
Pixabay
VOYO logo

Kada pripremate njoke, morate se pobrinuti i za umak. Juneći saft izvrsno odgovara blagom okusu njoka. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta za juneći saft s njokima je fleksibilnost. U saft možete dodati svoje najdraže začine.

Sastojci za juneći saft s njokima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kilograma njoki
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1,5 kg junećih koljenica, izrezanih
  • Krupna sol i svježe mljeveni papar
  • 1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice umaka od rajčice
  • 2 srednje mrkve
  • 1 stabljika celera
  • 1 šalica suhog crnog vina
  • 2 šalice konzervirane pasirane rajčice
  • 2 400 ml pilećeg temeljca
  • 1 osušeni lovorov list
  • 5 grančica timijana
  • Svježe ribani parmezan

Smanjite temperaturu pećnice na 150°C. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Junetinu obilno začinite solju i paprom. Radeći u serijama, pecite dok ne porumene, 4 do 5 minuta po strani. Prebacite na tanjur. Smanjite vatru na srednju. Dodajte luk i češnjak i kuhajte dok ne omekšaju, oko 4 minute. Umiješajte umak od rajčice i kuhajte 2 minute. Dodajte mrkvu i celer i kuhajte 4 minute. Umiješajte vino, pustite da zavrije i kuhajte 1 minutu. Dodajte zapečenu junetinu, rajčice, temeljac, lovorov list i timijan. Pustite da zavrije, poklopite i prebacite u pećnicu. Kuhajte dok junetina ne omekša, 2 1/2 do 3 sata.

Pomoću šupljikave žlice premjestite junetinu u posudu i ostavite tekućinu. Skinite masnoću s tekućine. Odbacite lovorov list i majčinu dušicu. Meso odvojite od kostiju, narežite na komade veličine zalogaja. Vratite u lonac. Posolite i popaprite. Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Lagano miješajući kuhajte nekoliko njoka odjednom. Kuhajte samo dok ne isplivaju, 3 do 4 minute. Prebacite njoke u cjedilo da se ocijede. Podijelite njoke u zdjelice, prelijte raguom i pospite parmezanom. Juneći saft s njokima već je gotov. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo