Sastojci
- 0,500 svinjska noga
- 0,005 biljno ulje
- 0,300 luk
- 0,010 češnjak
- 0,100 bijelo vino
- 0,200 crvena paprika svježa
- 0,200 pire od rajčice
- 0,100 mljevena paprika slatka
- 0,020 lovorov list
- prstohvat sol
- prstohvat papar
- 0,020 gr peršin svježi
- 0,500 gr krumpir
- 0,100 gr maslac
- 0,200 ml mlijeko
Postupak
Meso narežite na komade veličine oraha. Luk ogulite i fino nasjeckajte. Papriku operite, očistite i narežite na kockice. Češnjak nasjeckajte. Ogulite krumpir, izrežite ga na kocke i stavite kuhati u slanoj vodi.
Kad je krumpir kuhan, dodajte maslac i mlijeko po ukusu te ga zgnječite u pire. U posudi pržite luk dok ne postane svijetlo žut. Dodajte češnjak i meso. Posolite i popaprite. Meso pržite oko 25 minuta te ga nekoliko puta promiješajte.
Dodajte tekućine prema potrebi. Dodajte papriku, mljevenu papriku, lovorov list i pasiranu rajčicu, nasjeckano peršinovo lišće i vino. Dodajte još 100 ml tekućine. Povremeno miješajte, dodajte tekućine ako treba i dosolite prema ukusu.
Paprikašu možete dodati kiselo vrhnje. Poslužite s pire-krumpirom.
Sve recepte kandidata kulinarskog showa potražite na stranici 321kuhaj!
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!