3,2,1 - kuhaj! /

Jede vam se nešto na žlicu: Aleksandra i Kristijan za vas su pripremili paprikaš

Image
Foto: RTL

U paprikašu koristite meso po želji. Naš kuharski par odlučio se za svinjetinu. Paprikaš je odličan kada mu se doda kiselo vrhnje

16.2.2017.
14:00
RTL
VOYO logo

Sastojci

  • 0,500 svinjska noga
  • 0,005 biljno ulje
  • 0,300 luk
  • 0,010 češnjak
  • 0,100 bijelo vino
  • 0,200 crvena paprika svježa
  • 0,200 pire od rajčice
  • 0,100 mljevena paprika slatka
  • 0,020 lovorov list
  • prstohvat sol
  • prstohvat papar
  • 0,020 gr peršin svježi
  • 0,500 gr krumpir
  • 0,100 gr maslac
  • 0,200 ml mlijeko

Postupak

Meso narežite na komade veličine oraha. Luk ogulite i fino nasjeckajte. Papriku operite, očistite i narežite na kockice. Češnjak nasjeckajte. Ogulite krumpir, izrežite ga na kocke i stavite kuhati u slanoj vodi.

Kad je krumpir kuhan, dodajte maslac i mlijeko po ukusu te ga zgnječite u pire. U posudi pržite luk dok ne postane svijetlo žut. Dodajte češnjak i meso. Posolite i popaprite. Meso pržite oko 25 minuta te ga nekoliko puta promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte tekućine prema potrebi. Dodajte papriku, mljevenu papriku, lovorov list i pasiranu rajčicu, nasjeckano peršinovo lišće i vino. Dodajte još 100 ml tekućine. Povremeno miješajte, dodajte tekućine ako treba i dosolite prema ukusu.

Paprikašu možete dodati kiselo vrhnje. Poslužite s pire-krumpirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve recepte kandidata kulinarskog showa potražite na stranici 321kuhaj!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo