Recept i priprema /

Kako se priprema jelo janjetina ispod peke?

Image
Foto: Pixabay

Jelo janjetina ispod peke specijalitet je koji se priprema u posebnim prilikama. Kako se priprema jelo janjetina ispod peke?

7.10.2022.
11:42
Pixabay
VOYO logo

Janjetina ispod peke jelo je koje se najčešće priprema u posebnim prilikama. Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, potrebno je samo imati peku u kojoj će se peći janjetina. Kako se priprema jelo janjetina ispod peke?

Sastojci za janjetinu ispod peke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg janjetine
  • 1 kg krumpira
  • 2 rajčice
  • 1 jabuka
  • 2 glavice luka
  • listovi ružmarina
  • sol - po ukusu
  • šalica bijelog vina ili vode
  • malo ulja

Priprema janjetine ispod peke je zapravo vrlo jednostavna: sve zajedno stavite u peku i začinite listićima ružmarina, morskom soli i uljem. Samo prerežite krumpir, rajčicu, luk i jabuku na pola.

Kuhajte janjetinu ispod peke na način opisan u gornjem tekstu 1,5 do 2 sata. Nakon otprilike 45 minuta peku možete otkriti i janjetinu okrenuti na drugu stranu. Prekrijte janjetinu ispod peke vrelom žeravicom i nastavite peći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso treba biti lijepo i zlatno, krumpir hrskav, a povrće mekano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo