Kremasti jalapeno umak popularan je u meksičkoj kuhinji. Jalapeno umak savršen je za prelijevanje po tacosima, burritosima, quesadillama i još mnogo toga, ali je također odličan kada se poslužuje kao kremasta jalapeno salsa s hrskavim čipsom od tortilje.
Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za jalapeno umak su:
- 8 svježih jalapeno papričica
- 1 mali nasjeckani crveni luk
- 5 režnjeva češnjaka
- Pola šalice neutralnog ulja
- žličica soli
Prvo što trebate učiniti kako bi pripremili ljuti recept za jalapeno umak je priprema jalapeno papričice. Odrežite peteljke jalapeno papričica i dodajte ih u lonac srednje veličine zajedno s lukom. Prelijte vodom i brzo prokuhajte. Smanjite vatru i pirjajte oko 15 minuta, odnosno dok jalapeno paprike ne omekšaju. Jalapeno papričice postati će mutno zelene boje i lako ih možete probušiti vilicom. Procijedite papričice, ali nemojte bacati tekućinu gdje su se kuhale papričice.
Dodajte kuhane jalapeno papričice i luk u kuhinjski procesor zajedno s češnjakom, uljem i soli. Procesirajte dok ne postane vrlo glatko i kremasto, oko 4-5 minuta. Ako želite rjeđi umak, dodajte nekoliko žlica vode u kojoj su se kuhale papričice. Ovaj recept za jalapeno umak je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!