Kuharica /

Iskoristite sezonu svježeg povrća i pripremite kremasti pire od cvjetače i krumpira

Image
Foto: Pixabay

Tražite način da poboljšate okus klasičnom prilogu od krumpira? Pire od cvjetače i krumpira će vas oduševiti. Donosimo jednostavan recept za sočan pire od cvjetače i krumpira.

11.8.2023.
12:19
Pixabay
VOYO logo

Korištenje cvjetače s krumpirom u pireu smanjuje ugljikohidrate i prirodni šećer dok povećava okus. Dodavanje pečenog češnjaka na kraju još je jedno pojačanje okusa koje će vam se sigurno svidjeti. Ovaj nevjerojatan recept za pire od cvjetače i krumpira podiže klasičan pire krumpir na novu razinu.

Sastojci za pire od cvjetače i krumpira su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 900 grama žutih krumpira, opranih i izrezanih na velike komade
  • 1 srednja glavica cvjetače, narezana na cvjetiće
  • 1 litra povrtne juhe
  • Sol i papar, po ukusu
  • 1 glavica češnjaka, očišćena od ljuske
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 žlice maslaca, više po vašem ukusu
  • 180 ml mlijeka
  • 2 žlice svježeg peršina, za posluživanje

Kada želite pripremiti pire od cvjetače i krumpira najprije dodajte krumpir i cvjetaču u veliki lonac. Dodajte povrtnu juhu da prekrijete povrće. Dodajte otprilike 1 žličicu soli u lonac i 2 režnja češnjaka. Zakuhajte, poklopite i kuhajte oko 20 minuta, dok krumpir ne omekša. Dok se cvjetača i krumpir kuhaju, uključite pećnicu i postavite rešetku pećnice na jedno mjesto ispod sredine. Preostale režnjeve češnjaka stavite na komad aluminijske folije i pokapajte sa 1 žlicom maslinovog ulja. Dodajte malo soli i crnog papra. Stavite foliju na rešetku pećnice i zagrijavajte dok rubovi klinčića tek ne počnu smeđiti, oko 5-7 minuta. Pažljivo pazite da klinčići ne izgore. Izvadite češnjeve iz pećnice i sameljite dok ne postane gotovo kašasta tekstura. Cvjetaču i krumpir ocijedite i vratite u lonac. Dodajte 4 žlice maslaca i zgnječeni češnjak koji ste pržili pa gnječilicom za krumpir gnječite povrće dok se maslac potpuno ne otopi. Dodajte 180ml mlijeka i mutite još dok ne postignete željenu gustoću. Po potrebi dodajte još maslaca i mlijeka. Kušajte te dodajte još soli ili papra, po ukusu. Pire od cvjetače i krumpira spreman je za posluživanje. Prije posluživanja pospite vrh s 2 žlice svježeg peršina. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo