Ideje za ručak sa mesom /

Pripremite jednostavan i ukusan ručak s mesom

Image

Ručak je vrlo važan obrok u danu. Donosimo vam dvije ideje za ručak sa mesom koje su jednostavne za napraviti.

30.9.2021.
11:19
VOYO logo

Za prvu ideju za ručak sa mesom donosimo odrezak na žaru s salatom od peršina i parmezana. Za ovaj ukusni ručak sa mesom potrebno vam je 1 kilogram odreska po želji, maslinovo ulje, sol i mljeveni crni papar, svježi peršinov list, parmezan te žlica svježeg limunovog soka.

Priprema ove ideje za ručak sa mesom započinje trljanjem ulja na odrezak. Zatim odrezak obilno začinite solju i paprom. Ostavite da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite roštilj za srednje jaku vatru i nauljite rešetku za roštilj. Odrezak pecite do željene pečenosti, 5-7 minuta po strani za srednje pečene. Ostavite da se odmori 5 minuta prije rezanja.

U međuvremenu, bacite peršin, parmezan, sok od limuna i 1 žlicu ulja u zdjelu te po želji začinite solju, paprom i još limunovog soka. Poslužite odrezak preliven salatom od peršina i parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše ideje za ručak sa mesom su kreativne. Sljedeći ručak sa mesom je odrezak sa češnjakom. Za pripremiti ovaj obrok potrebno vam je 1 kilogram svinjske vješalice, sol i crni papar, žlica neslanog maslaca, češnjak, morska sol i nasjeckani peršin. Priprema ove ukusne ideje za ručak sa mesom izgleda ovako: zagrijte srednje vruću vatru u roštilju na ugljen ili zagrijte plinski roštilj do jačine. Odrezak obilno začinite košer soli i paprom. Otopite maslac u maloj tavi na umjerenoj vatri dok ne postane pjenast. Uklonite tavu s vatre. Da biste razbistrili maslac, žlicom razvlačite pjenu koja pluta po površini maslaca te ju odbacite. Pročišćenom maslacu dodajte češnjak i ostavite da se prokuha dok se odrezak kuha i odmara.

Odrezak okrenite jednom dok se ne ispeče do željene gotovosti, oko 5 minuta po strani za srednje rijetke. Odreske premjestite na dasku za rezanje i ostavite da se odmore 10 minuta. Odrezak tanko narežite na zrna. Odreske podijelite između tanjura i po žlici stavite žlicu maslaca od češnjaka. Začinite morskom soli i ukrasite peršinom.

Ove ideje za ručak sa mesom savršene su za ukusne obiteljske ručkove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo