Predjelo se servira obično kao prvo jelo, a ideje za predjela su brojne. Najprije doredite želite li pripremiti toplo ili hladno predjelo? Ako ste se odlučili za hladno predjelo najčešće se na jelovniku nađu sljedeće ideje: punjena jaja, kanapei, hladne salate, sirevi, palenta, suhomesnati proizvodi, ribe, plodovi mora, kavijar, jastog, kamenica...
Kanapei možete napraviti od lososa, inćuna, kavijara, maslina, suhomesnatih proizvoda, sira, možete prepustiti svojoj mašti i ideje će vam dolaziti same po sebi. Kombinirajte različite namirnice i napravite zanimljive i dekorativne kanape senviče koji će ukrašavati vaš stol, a bit će vrlo ukusni.
Poslužite kamenicu kao predjelo, ali kamenice nemojte otvarati prije nego vaši gosti dođu. Otvorite ih neposredno nego što vaši gosti dođu, odvojite meso kamenice koje je priraslo za školjku kako bi vaš gost samo mogao srknuti meso s kamenice ili ga uzeti s vilicom.
Kod pripreme predjela važno je voditi računa da se ne rade velike porcije jer njihova funkcija je da se potakne apetit kod vaših gostiju. Kod pripreme hladnih predjela vodite računa da prije posluživanja vaše hladno predjelo bude dobro rashlađeno.
Ideje za pripremu predjela doći će vam same po sebi kada izaberete namirnice koje želite poslužiti kao predjelo.