Jelovnik /

Što pripremiti za nedjeljni ručak?

Image

Što pripremiti za nedjeljni ručak? Uvijek vam fale ideje što pripremiti za nedjeljni ručak. Kako bismo vam olakšali odluku donosimo vam nekoliko ideja što pripremiti za nedjeljni ručak.

8.6.2021.
16:27
VOYO logo

Što pripremiti za nedjeljni ručak? Ništa vam ne pada na pamet, nemate ideje za nedjeljni ručak? Kako bismo vam olakšali, donosimo vam nekoliko ideja što možete pripremiti za nedjeljni ručak. Kod slaganja jelovnika za nedjeljni ručak važna činjenica je ta koliko imate vremena za pripremu nedjeljnog ručka.

Jedna od ideja za nedjeljeni ručak je priprema sljedećeg jelovnika: juha od rajčice, pileći ili pureći file na žaru s prilogom od špinata i zelena salata, te desert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako nemate previše vremena tada pripremite juhu od rajčice, priprema juhe od rajčice je jednostavna i brza. Prije nego što ćete krenuti s pripremom juhe od rajčice stavite meso peći. Najbrže ćete pripremiti pileći ili pureći file na žaru. Pripremite odreske piletine ili puretine, marinirajte s čim želite, dovoljna je i samo sol i malo ulja te stavite na tavicu na vruće ulje. Na laganoj vatri pecite file najprije s jedne i onda s druge strane. Za pileći i pureći file na žaru ne treba puno vremena, dovoljno je 15-ak minuta i meso je gotovo. Za to vrijeme pripremite prilog. Prijedlog za prilog je priprema špinata.

Špinat se priprema na sljedeći način: u lonac za umake stavite malo ulja i brašna, kao da radite zapršku. Uz stalno miješanje kad dobije laganu zlatnu boju doajte malo soli i mlijeka. Na to sve stavite smrznuti špinat i na laganoj vatri uz često miješanje neka se lagano špinat otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operite salatu i začinite je prema vlastitim željama. Kada ste pripremili salatu, meso se peće i prilog se priprema. Vrijeme je za juhu.

Stavite u lonac za juhu malo ulja i brašno te dodate malo soli. Za to vrijeme kad je na vatri brašno i ulje pripremite u veću šalicu rajčicu, ako imate koncentrat rajčice u tubi i razrijedite je vodom. Kada je zaprška pri kraju dodajte u nju smjesu vode i rajčice, rajčice stavite prema vlastitom ukusu, čim više rajčice stavite to će juha imati bolji, puniji okus. Dolijete u juhu vodu, ovisno o tome koju količinu juhe želite kuhati t doodajte malo soli i vegete prema vlastom ukusu. Pustite juhu da zakuha, a kada zakuha dodajte u nju rezance prema vlastitom ukusu. Nekoliko minuta kuhajte i juha je gotova.

Kao desert možete pripremiti puding, koji neka malo odstoji u hladnjaku kako bi se ohladio. Servirajte najprije juhu, zatim meso s prilogom i salatu. A na kraju desert. Ako vam se sviđa ova ideja za nedjeljni ručak, dovoljno vam je oko sat vremena i vaš nedjeljni ručak će biti gotov. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo