Kuharica /

Ideje i recepti za ukusna i hranjiva zimska variva

Image
Foto: Pixabay

Zimska variva su neodoljiva, a griju nas i hrane tijekom hladnih mjeseci. Zašto je dobro jesti zimska variva?

1.7.2023.
14:59
Pixabay
VOYO logo

Zimska variva su prepoznatljiva jela koja nas griju i hrane tijekom hladnih mjeseci. Ova ukusna i hranjiva jela predstavljaju savršen izbor za obrok koji će vas ugrijati i pružiti vam potrebnu energiju.

Bez obzira jeste li ljubitelj povrća, mahunarki ili mesa, zimska variva nude nevjerojatnu raznolikost okusa i tekstura. Osim što su ukusna, zimska variva često su i jednostavna za pripremu, što ih čini dostupnim svima.

Zimska variva s povrćem poput bundeve, kelja, mrkve, krumpira i luka su popularan izbor. Kombinacija svježeg ili smrznutog povrća, začina i temeljaca rezultira bogatim i aromatičnim jelima koja će vas zasititi i nahraniti.

Variva su također idealna za osvježenje i zagrijavanje tijela. Topla juha ili gusto varivo savršeno pristaju hladnim zimskim večerima, pružajući osjećaj ugode i zadovoljstva. Bogatstvo sastojaka poput mahunarki, mesa ili korijenja čini ih hranjivim izborom za cjelovit obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo recept za ukusno i hranjivo zimkso varivo koje će vas oduševiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja
1 luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka
2 mrkve
2 krumpira
2 šalice kupusa
1 šalica leće
4 šalice povrtnog temeljca ili vode
1 lovorov list
1 žličica sušenog timijana
Sol i papar po ukusu

Kako biste pripremili zimsko varivo, najprije u velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te ih dinstajte nekoliko minuta dok ne postanu mekani i lagano zlatni.

Dodajte mrkvu, krumpir, kupus i leću u lonac. Promiješajte sve sastojke kako bi se dobro kombinirali.

Prelijte povrtni temeljac ili vodu preko povrća. Dodajte lovorov list, sušeni timijan, sol i papar po ukusu. Sve zajedno dobro promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite da zimsko varivo zakuha, a zatim smanjite vatru na lagano kuhanje. Pokrijte lonac i kuhajte varivo oko 30-40 minuta ili dok povrće ne omekša, a okusi se dobro sjedine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite, prije posluživanja posipajte varivo svježim sjeckanim peršinom za dodatnu aromu.

rukomet
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike