Doručak /

Što pripremiti za doruča? Palačinke od banana - zanimljiva ideja za doručak

Image

Trebate ideju za doručak? Donosimo super ideju za zdravi doručak od banana.

22.9.2021.
12:17
VOYO logo

Što napraviti za doručak? Nedostaju vam ideje za pripremu doručka? Kako bismo vam olakšali donosimo vam ideju za pripremu doručka.

Sastojci potrebni za izradu palačinki od banana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/3 šalice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 3 banane
  • 1 1/2 šalice mlijeka
  • 3 velika jaja - odvojite žumanjke i bjelanjke
  • štapić maslaca
  • 6 žlica rastopljenog
  • 2 žlice za premazivanje tave
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • javorov sirup
  • 4 žlice maslaca
  • 1/3 šalice smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta.

U veliku zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. Mikserom za postolje opremljenim nastavkom za pjenjaču umutite zrele banane s malom količinom mlijeka. Polako dodajte preostalo mlijeko. Jaja odvojite u 2 zasebne zdjele.

Žumanjke u jednoj zdjeli, bjelanjke u drugoj. Žumanjke, otopljeni maslac i ekstrakt vanilije dodajte u mikser, umutite dok se ne sjedine sa smjesom mlijeka i banana. Umutite smjesu banana i mlijeka u suhe sastojke dok se samo ne sjedine; tijesto će biti malo grudasto. Nemojte previše miješati. Bjelanjke stavite u zasebnu zdjelu za miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Električnom ručnom miješalicom miješajte dok se ne formiraju srednji vrhovi. Lagano gumenom lopaticom savijte polovinu bjelanjaka u tijesto. Lagano umiješajte preostale bjelanjke. Bjelanjke se ne smiju potpuno ugraditi u tijesto. Zagrijte tavu dok se ne zagrije, na 350 ° F. Dodajte malo preostalog netopljenog maslaca na vruću tavu.

Dodajte malo ½ šalice tijesta za palačinke i ostavite da se stegne. Kad se počnu stvarati mjehurići, podignite palačinku; jednom zlatno smeđe boje, preokrenite. Kuhajte dok ne porumene s obje strane.

Čuvajte u pećnici zagrijanoj na 250 ° do posluživanja. Za karamelizirane banane zagrijte posudu s umakom srednje veličine na laganoj vatri i otopite maslac.

Dodajte smeđi šećer i cimet te miješajte dok se ne sjedini i šećer počne mjehurići i otopiti se. Narežite banane po dužini ⅓ inča. Stavite banane u karamel i kuhajte dvije minute na svakoj veličini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palačinke poslužite s javorovim sirupom, karameliziranim bananama i prepečenim orahom od oraha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo