Desert /

Ideja i recept za savršeni kolač od lješnjaka

Image
Foto: Pixabay

Lješnjaci su popularna vrsta orašastih plodova, pogotovo kada se radi o njihovoj ulozi u pravljenju slatkih jela. Ukoliko želite ukusan, jednostavan i naprosto neodoljiv kolač od lješnjaka, onda ste na pravom mjestu.

1.7.2023.
11:16
Pixabay
VOYO logo

Mirisni i hrskavi lješnjaci pružaju kolačima poseban karakter i bogatstvo okusa koji osvaja sva nepca pa i ona nešto zahtjevnija, a ne samo od provjerenih sladokusaca. Ako ste ljubitelj slatkih delicija i želite istražiti nove dimenzije slatkog užitka, kolač od lješnjaka je idealan izbor.

Za pripremu kolača od lješnjaka potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto:

  • 30 dag glatkog brašna
  • 20 dag margarina
  • 8 dag šećera
  • 2 žumanjka
  • 2 velike žlice vode
  • 1 prašak za pecivo

Nadjev:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dag šećera
  • 7 žumanjaka
  • 10 dag čokolade u prahu
  • 25 dag mljevenih lješnjaka
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 vanilin šećera
  • malo ruma
  • 7 bjelanjaka

Od brašna, margarina, šećera, žumanjaka, vode i praška za pecivo zamijesite tijesto te ga podijelite na 2 dijela. Za nadjev izmiksajte žumanjke sa šećerom. Dodajte mljevene lješnjake, čokoladu u prahu, malo ruma, vanilin šećer i prašak za pecivo, a naposljetku umiješajte snijeg od 7 bjelanjaka.

Pleh veličine oko 40*24 cm obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Prvu polovicu tijesta razvaljajte pa stavite u tepsiju. Zatim, na tijesto sipajte nadjev od lješnjaka te ga poravnajte žlicom. Drugi dio tijesta razvaljajte i pažljivo stavite preko nadjeva. Izbodite vilicom i stavite peći na 40-ak minuta. Nakon što se kolač od lješnjaka ohladi, posipajte ga šećerom u prahu i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo