Kuharica /

Ideja i recept kako se radi najbolja domaća pašteta

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti glatku i kremastu domaću paštetu? Ovaj recept za domaću paštetu od piletine će vas oduševiti. Otkrijte brz i jednostavan recept za domaću paštetu.

5.7.2023.
11:19
Pixabay
VOYO logo

Pašteta je vrsta luksuznog i izdašnog namaza koji se obično pravi od pačjih, kokošjih, svinjskih ili telećih jetara. To je klasični francuski recept koji je postao sve popularniji u cijelom svijetu zbog svojih prepoznatljivih okusa i tekstura.

Sastojci za domaću paštetu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 230 grama pilećih jetrica
  • 6 žlica maslaca, omekšalog
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 srednji luk, mljeveni
  • 1 žlica svježeg lišća timijana
  • pola žličice morske soli, ili više po ukusu
  • pola žličice crnog papra, ili više po ukusu
  • 120 ml vode
  • 2 žlice vrhnja za kuhanje

Kada se priprema domaća pašteta najprije s pilećih jetrica odrežite bijelo vezivno tkivo. Otopite 1 žlicu maslaca u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i ljutiku. Kuhajte 1 minutu, dok ne zamiriše. U tavu dodajte pileća jetrica, majčinu dušicu, morsku sol, crni papar i vodu. Pojačajte vatru i pustite da lagano kuha. Smanjite vatru i poklopite poklopcem. Pirjajte 4-8 minuta, povremeno miješajući, dok jetrica izvana ne postanu svijetlosmeđe, a iznutra ružičasta.

Isključite vatru. Ostavite jetrica poklopljena u tavi 5 minuta, zatim ocijedite tekućinu iz posude. Paštetu od jetrica prebacite u blender. Miksajte, postupno dodajući vrhnje za kuhanje i preostali maslac, dok ne postane glatko. Umiješajte još morske soli i crnog papra po ukusu. Prebacite domaću paštetu u posudu sa poklopcem i ostavite u hladnjaku 6 do 8 sati prije posluživanja. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo