editina kuhinja /

Idealna za osvježiti se: hladna juha od dinje sa svježim kupinama i malinama!

U okus hladne juhe od rajčice, kao i onaj od dinje zaljubili smo se na prvu žlicu

16.6.2018.
18:05
VOYO logo

Namirnice s Lidlove tržnice mogle bi nam poslužiti i za osvježavajuće hladne juhe koje su nam pomogli shuhati eksperti iz Majstora Kuhara. U okus hladne juhe od rajčice, kao i onaj od dinje zaljubili smo se na prvu žlicu.

Donosimo vam cijeli recept dovoljan za četiri osobe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Dinja - 2 kom.
  • Kupina - 0,20 kg
  • Malina - 0,20 kg
  • Prošek - 0,10 l
  • Vanili šećer - 1 vrećica
  • Limun - 1 kom.
  • Šećer kristal - 2 žlice
  • Šećer u prahu - 0,02 kg (za posipanje)

Dinju izrežemo cik-cak po polovici tako da dobijemo dvije košarice, zatim izdubimo tj. izvadimo meso koje stavimo u mikser. Zatim dodajemo šećer, vanilin šećer, prošek, limunovog soka malo, i pustimo da se ispirira u mikseru. Kupine, maline naglo properemo da odstranimo višak zemlje, listića i nečistoća, dobro ih ocijedimo i stavimo na papirnati ubrus da upije višak vode. Piriranu dinju stavljamo u polovice dinje, svaku dinju napunimo mješavinom kupina i malina i obilato pospemo prah šećerom. 

Vino: Pjenušac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjet: U ovu juhu možemo doat još sladoled poželjno od limuna ili vanilije.

Vrijeme pripreme: 20 minuta 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo