Namirnice s Lidlove tržnice mogle bi nam poslužiti i za osvježavajuće hladne juhe koje su nam pomogli shuhati eksperti iz Majstora Kuhara. U okus hladne juhe od rajčice, kao i onaj od dinje zaljubili smo se na prvu žlicu.
Donosimo vam cijeli recept dovoljan za četiri osobe:
- Dinja - 2 kom.
- Kupina - 0,20 kg
- Malina - 0,20 kg
- Prošek - 0,10 l
- Vanili šećer - 1 vrećica
- Limun - 1 kom.
- Šećer kristal - 2 žlice
- Šećer u prahu - 0,02 kg (za posipanje)
Dinju izrežemo cik-cak po polovici tako da dobijemo dvije košarice, zatim izdubimo tj. izvadimo meso koje stavimo u mikser. Zatim dodajemo šećer, vanilin šećer, prošek, limunovog soka malo, i pustimo da se ispirira u mikseru. Kupine, maline naglo properemo da odstranimo višak zemlje, listića i nečistoća, dobro ih ocijedimo i stavimo na papirnati ubrus da upije višak vode. Piriranu dinju stavljamo u polovice dinje, svaku dinju napunimo mješavinom kupina i malina i obilato pospemo prah šećerom.
Vino: Pjenušac
Savjet: U ovu juhu možemo doat još sladoled poželjno od limuna ili vanilije.
Vrijeme pripreme: 20 minuta