DNEVNA DOZA SLATKOG /

Hrskavi trokutići punjeni kruškama s kremom od ricotte i vina

Naša Edita je danas u kuhinji pripremila vrlo ukusno jelo

12.1.2016.
18:30
VOYO logo

Trokutići:

Tijesto za savijače – 300 g

Kruška – 4 kom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burbon vanili šećer – 100 g

Maslac – 10 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gustin – po potrebi

Ulje biljno – za prženje

Krema:

Šećer – 100 g

Crno vino – 200 ml

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štapić cimeta

Ricotta – 250 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruške oguliti te narezati na male kocke. U tavi staviti maslac, malo šećera te dodati kruške i kratko prokuhati. Kada su kruške omekšale, po potrebi zgusnuti sa malo gustina i ostaviti da se ohladi. Za to vrijeme kore prepoloviti na pola da od lista dobijemo dva jednaka dijela.

Zatim svaki kvadrat premažemo sa malo vode u koju smo dodali gustin i preklopimo da dobijemo traku. Traku ponovo premažemo, te na početak stavimo kruške. Tijesto preklapamo u trokutiće. Punjne trokutiće pržiti u vrelom ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Pečene trokutiće izvaditi na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. U tavi karamelizirat šećer te podliti vinom i dodati cimet, te prokuhati dok ne dobijete gusti sirup i ohladiti. Rashlađeni sirup pomiješati s ricottom u jednoličnu kremu.

Uz pečene trokutiće punjene sa kruškom servirati kremu od ricote i vina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo