Hrskavi krumpir u tavi oduševit će sve ljubitelje krumpira. Kako postići da krumpir postane hrskav? Pratite recept i napravite odličan hrskavi krumpir u tavi koji možete poslužiti kao samostalno jelo.
Sastojci za hrskavi krumpir u tavi:
- 50 dkg krumpira
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica svježe nasjeckanog ružmarina
- 1 žličica češnjaka u prahu
- ½ žličice čilija u prahu
- sol
- svježe mljeveni crni papar
Hrskavi krumpir u tavi priprema:
Kada želite pripremiti hrskavi krumpir u tavi, najprije je potrebno krumpir narezati na malene kockice. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje ili mast, ovisno o tome što više preferirate. Na zagrijano ulje dodajte krumpir, a začinite ga ružmarinom, solju i paprom.
Krumpir pecite neometano na tavi dok ne dobije zlatnu i koricu s donje strane. Bit će vam potrebno otprilike četiri do pet minuta. Okrenite hrskavi krumpir i pecite dok ne porumeni i s druge strane, za što će vam trebati dodatnih četiri do pet minuta.
Pri samom kraju hrskavi krumpir pečen na tavi pospite češnjakom i čilijem u prahu i nastavite peći, povremeno miješajući, dok krumpir ne omekša, još otprilike oko dvije minute. Hrskavi krumpir s tave poslužite kada je još vruć, a prilog možete odabrati sami.