Sastojci
Tijesto
- 20 dag stolnog margarina
- 10 dag šećera u prahu
- 30 dag brašna
- 1 kom jaja
- 1 kom vanilin šećera
- 1 kom korice limuna
- prstohvat soli
Nadjev od krušaka i aronija
- 50 dag krušaka
- 10 dag smrznute aronije
- 10 dag šećera
- 1 kom vanilin šećera
- 5 dag mljevenih badema
- 1 kom korice limuna
- 2 g cimeta
Kuhani šaum
- 4 kom bjelanjaka
- 24 dag šećera
- 0,5 dl vode
- sok pola limuna
Priprema
Tijesto
1. Od svih sastojaka zamijesimo tijesto i ostavimo u hladnjaku na
30 min.
2. Razvaljamo tijesto i utisnemo u košarice ili u šablone pa
pečemo zajedno s nadjevom u ugrijanoj pećnici na 170ᵒC otprilike
20 minuta.
3. Pečene košarice ohladimo te skinemo s kalupa.
Nadjev od krušaka i aronija:
1. Pomiješamo sastojke i nadjev stavljamo u pripremljene košarice. Po želji ukrasimo kuhanim šaumom ili tučenim slatkim vrhnjem.
Kuhani šaum:
1. Kuhamo šećer i vodu do želatinaste niti ili do 120ᵒC.
2. Kada se šećer počne zgušnjavati, stavimo bjelanjke da se
miksaju te u njih polako ulijevamo kuhani šećer.
3. Dodamo limunov sok i miješamo sve dok smjesa nije hladna, a
zatim pomoću slastičarske vrećice ukrasimo košarice. Šaum možemo
i zapeći u vrućoj pećnici 1 minutu.
Pročitajte još:
- Mentol torta: desert za prste polizati
- Vafli punjeni čokoladom - slastica kojoj nitko neće moći odoljeti
- Rolice s višnjama: jednostavni recept za cijelu obitelj
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!