Recept i priprema /

Ideje i recept za hladne sendviče

Image
Foto: Pixabay

Iako na spomen riječi sendvič svi zamišljamo nešto klasično, ipak se može eksperimentirati. Kako napraviti hladni sendvič?

2.4.2022.
11:34
Pixabay
VOYO logo

Hladni sendviči brzo i jednostavno se pripremaju. Možete ih poslužiti za doručak, kao međuobrok ili večeru. Hladne sendviče možete poslužiti u bilo koje dana i u svim prilikama.

Sastojci za hladni sendviči:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 3 kriške kruha
  • malo maslaca
  • 2-3 kriške rajčice ili list zelene salate
  • 1 kriška šunke ili sira

Zakuhajte posudu s vodom i pažljivo unutra ubacite jaja. Kuhajte jaja otprilike šest minuta, a zatim ih ohladite pod mlazom vode dok se ne mogu oguliti. Jaja ogulite, pa ih ostaviti da se potpuno ohlade.

Zgnječite ili nasjeckajte jaja, a zatim pomiješajte s jednom žlicom majoneze i malo začina, ako želite. Za pripremu hladnog sendviča najprije prepecite kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Položite jednu krišku kruha na dasku. Premažite ga maslacem, zatim i pripremljenom kombinacijom jaja i majoneze. Dodajte još jednu krišku tosta i nježno premažite preostalom majonezom.

Dodajte rajčicu ili zelenu salatu i šunku ili sir. Svaka kombinacija u hladnom sendviču će biti ukusna. Na vrh nježno namažite preostalo jaje, a zatim stavite posljednji komad tosta.

Odrežite kore ako želite, a zatim nježno prerežite sendvič na četiri četvrtine, pazeći da ne zgnječite jaje. Hladne sendviče možete poslužiti uz krumpiriće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo