U potrazi ste za receptima za hladni finger food? Jeste li probali napraviti kanape od prokula? Ako niste vrijeme je da probate. Ovaj hladni finger food osim što je ukusan, ukrašavat će vaš stol.
Za 6 do 8 porcija ovog hladnog finger food jela potrebno vam je sljedeće:
30 prokulica koje treba prepoloviti
2 žlice rastopljenog maslaca
1 žlica maslinovog ulja
sol, mljeveni crni papar
4 komadića pršuta izrazanih na trake
svježe kuglice mozzarele
10 cherry rajčica narezanih na kriške
Za pripremu ovog hladnog finger food jela trebate najprije ispeći prokulice u pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa. Neka se peku oko 20 minuta. Stavite ih u lim za pečenje, prerezanom stranom prema dolje. Nakon što su se prokulice ispekle, izvadite ih iz pećnice i ohladite.
Na hladne prokulice dodajte pršut, kuglicu mozzarele, krišku rajčice i prekrijte drugom polocivom prokulice. Kako bi bile čvrste učvrstite ih čačkalicom i tako ponovite sa svim prokulicama.
Ovaj finger food se može poslužiti odmah kao hladni finger food zalogaj.