Kuharica /

Ideje za hladne salate uz nareske

Image
Foto: Pixabay

U potrazi ste za osvježavajućim hladnim salatama koje možete poslužiti uz nareske? Kako pripremiti hladne salate uz nareske?

14.5.2022.
11:44
Pixabay
VOYO logo

Kada se priprema hladna salata uz glavno jelo, važno je da salata ne bude zasitna i da ne nadjačava okus glavnog jela. Stoga su ove dvije hladne salate uz narezak pripremljene isključivo s laganim povrćem kako bi glavni fokus ostao na glavnom jelu.

Sastojci potrebni da se pripremi prva hladna salata uz narezak su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 grama svježe mozzarelle
  • 4 velike rajčice, narezane na ploške
  • 1 hrpa bosiljka
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Morska sol
  • Svježe mljeveni crni papar

Hladne salate uz nareske je vrlo jednostavno za pripremiti. Na velikom tanjuru ili pladnju naizmjeničnim redoslijedom slojeva poslažite mozzarelle i kriške rajčice. Hladnu salatu prelijte maslinovim uljem i začinite solju i paprom.

Sastojci potrebni da se pripremi druga hladna salata uz narezak su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 grama cherry rajčica, prepolovljenih
  • 1 krastavac, tanko narezan na ploške
  • 50 grama prepolovljenih kalamata maslina
  • 1/2 crveni luk, tanko narezan
  • 40 grama feta sira
  • 2 žlice crvenog vinskog octa
  • Sok od 1/2 limuna
  • 1 žličica sušenog origana
  • Sol i svježe mljeveni crni papar
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Da biste napravili hladnu salatu uz narezak najprije u velikoj zdjeli pomiješajte rajčice, krastavac, masline i crveni luk. Nježno dodajte feta sir. U maloj posudi napravite dresing, odnosno pomiješajte ocat, limunov sok i origano te začinite solju i paprom. Polako dodajte maslinovo ulje, miješajući da se sjedini. Prelijte dresing preko salate. Ove dvije hladne salate uz narezak gotove su za svega 10 minuta a savršeno nadopunjavaju okus nareska. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo