Recept /

Hladna juha od tikvica idealna kao predjelo

Image
Foto: Pixabay

Hladna juha od tikvica savršeno je jelo od tikvica. Uz pomoć recepta pripremite hladnu juhu od tikvica i uživajte.

21.2.2022.
16:18
Pixabay
VOYO logo

Hladna juha od tikvica glatka, blaga i ukusna. Tijekom vrućih ljetnih dana ova hladna juha od tikvica nudi osvježenje baš kakvo trebate.

Sastojci potrebni za hladnu juhu od tikvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • luk
  • sol, papar
  • 6 tikvica srednje veličine
  • 4 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
  • limenka graha
  • 2 žlice svježih listova estragona
  • naribana limunova korica
  • šalica jogurta

Priprema hladne juhe od tikvica:

U velikom loncu na srednje laganoj vatri zagrijte ulje. Dodajte luk, češnjak, sol i papar i kuhajte, miješajući, dok ne omekša, oko 2 minute. Dodajte tikvice i juhu, pojačajte vatru i zakuhajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite i pirjajte, povremeno miješajući, dok tikvice ne omekšaju, oko 10 minuta. Umiješajte grah, estragon i koricu limuna, te maknite s vatre.

Pustite da se juha potpuno ohladi, a zatim dodajte jogurt i izmiksajte u pire. Kušajte i po želji dodatno začinite. Prebacite u posudu s poklopcem i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata ili dok se potpuno ne ohladi.

Pri serviranju hladne juhe od tikvica, ukrasite porciju s nekoliko listova estragona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo