Recept i priprema /

Gulaš od krumpira odličan izbor za glavno jelo

Image

Želite pripremiti gulaš od krumpira? Za ovaj autentični gulaš od krumpira potreban je samo lonac i 10 sastojaka.

11.8.2023.
11:02
VOYO logo

Gulaš od krumpira tradicionalno je toplo jelo nalik varivu od krumpira u gustom umaku i tradicionalno se jede s tamnim kruhom od dizanog tijesta. Pogledajte kako se priprema i dodajte ga u svoj tjedni meni.

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, oguljena i sitno narezana
  • 4 češnja češnjaka, oguljena i sitno nasjeckana
  • 4-5 krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • 3 žličice slatke paprike u prahu
  • 800 ml temeljca od povrća
  • 3 žlice pasirane rajčice
  • 1-2 žlice kukuruznog škroba
  • 60 ml vode
  • sol i mljeveni papar

Kako se priprema gulaš od krumpira?

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno narezan luk i nasjeckani češnjak te pržite dok luk ne postane staklast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte narezane krumpire, slatku papriku i dimljenu papriku te dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte temeljac od povrća i dodajte pastu od rajčice. Pustite da smjesa zavrije, zatim smanjite vatru, pokrijte lonac i pustite da se krčka dok krumpiri ne omekšaju.

U maloj posudi razmutite kukuruzni škrob u vodi dok ne dobijete glatku pastu. Kad su krumpiri gotovi, umiješajte pripremljenu pastu od kukuruznog škroba u lonac kako biste zgusnuli umak. Nastavite kuhati nekoliko minuta dok umak ne postane gušći.

Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite gulaš od krumpira topao, posut svježim nasjeckanim peršinom ili korijanderom, uz kriške svježeg kruha ili kao samostalni obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc
GLEDAJ U SUBOTU
VOYO logo
Još iz rubrike