Kuharica /

Gulaš od gljiva i krumpira - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Tražite ukusan i zdrav način da se zasitite za večeru? Ovaj gulaš od gljiva i krumpira sigurno će zadovoljiti cijelu obitelj! Glavni sastojak su gljive koje će mu dati izvanredan okus.

12.8.2023.
11:55
Pixabay
VOYO logo

Ovaj fini gulaš s krumpirom i gljivama nudi savršenu kombinaciju finih okusa i tekstura. Otkrijte kako se priprema gulaš od gljiva i krumpira.

Sastojci:

  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • 400 g šampinjona, narezanih na ploške
  • 30 ml maslinovog ulja ili neslanog maslaca
  • 60 ml brašna
  • 240 ml crnog vina
  • 15 ml crvenog vinskog octa
  • 1000 ml temeljca od gljiva
  • 2 lista lovora
  • 2 grančice svježeg lišća timijana
  • 2 mrkve, oguljene i nasjeckane
  • 2 crvena krumpira, oguljena i nasjeckana
  • pola žličice soli
  • 1/4 žličice crnog papra

Priprema gulaša od gljiva i krumpira:

U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje ili maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani žuti luk i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte narezane šampinjone te ih dinstajte dok ne omekšaju i otpuste vodu. Posipajte brašno po povrću i gljivama, dobro promiješajte kako bi se napravila zaprška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte crno vino i crveni vinski ocat, te miješajte dok se sastojci sjedine. Postupno ulijevajte temeljac od gljiva uz stalno miješanje kako biste izbjegli stvaranje grudica. Dodajte listove lovora i grančice svježeg timijana. Dodajte nasjeckane mrkve i krumpire. Posolite i popaprite po ukusu.

Smanjite vatru na nisku, pokrijte posudu i pustite da se gulaš krčka lagano oko 20-30 minuta ili dok povrće ne omekša. Maknite listove lovora i grančice timijana prije posluživanja. Poslužite gulaš od gljiva i krumpira topao, po mogućnosti uz svježe pečeni kruh ili drugi prilog po vašem izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo