Jela od mesa /

Pripremite glavno jelo od mesa prema svom ukusu

Image
Foto: Pixabay

Glavno jelo u većini slučajeva je od mesa, a vi više nemate ideje koje jelo pripremiti. Donosimo vam nekoliko ideja za pripremu glavnog jela od mesa.

14.10.2021.
16:18
Pixabay
VOYO logo

Pronalaženje odgovarajućih recepata za posluživanje večere za vašu obitelj (ili gomilu) može biti jedna od najizazovnijih kuharskih prepreka. Ovaj se poduhvat čini opasnim, ali uz odgovarajuće planiranje, možete nahraniti vojsku, a ipak uštedjeti nešto novca. Kad je u pitanju posluživanje velike večere, uvijek je najbolje pronaći recepte koji se mogu napraviti skupno. Obilno meso i gulaši zasigurno će održati sve sitima, a obično ih je lako napraviti u većim količinama. No u ovom članku fokus ćemo ipak staviti na jela pripremljena od mesa.

  1. Pečeno pile

Pečenje piletine vratit će vas u djetinjstvo. Prepuna okusa, priprema pečene piletine zahtijeva samo minimalnu količinu iskustva u kuhanju, a odličan je ulaz u više recepata koji uključuju pečenje. Ako se nikada niste osjećali ugodno baveći se ovim klasičnim pečenjem, sada je pravo vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Piletina ispod cigle

Ovaj talijanski specijalitet tajna je najhrskavije piletine na žaru koju ste ikada jeli, a sve zahvaljujući kreativnoj (i vrlo jednostavnoj) metodi kuhanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Svinjski file na žaru sa salsom od ananasa

Svinjski file sa salsom od ananasa na žaru

Ako vam piletina već polako postaje dosadn, ovaj će svinjski file oživjeti svaku večeru. Svijetli okusi ananasa oživljavaju bogatstvo ovog mesa i neočekivan je način posluživanja svinjetine.

4. Klasični goveđi gulaš u crnom vinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad trebate pripremiti mnogo hrane za mnogo ljudi, ovaj goveđi gulaš bit će vaš novi izbor. Uz posuđene okuse iz klasičnog francuskog coq au vin, nećete samo napuniti svoju obitelj, već ćete ih zadiviti složenim suptilnostima okusa ugrađenog u juhu. Osim toga, ostaci (ako ih ima) čine obilne ručkove tijekom cijelog tjedna.

5. Sporo kuhanje piletine u crnom vinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan favorit za sporo kuhanje, ovaj klasični coq au vin bit će dovoljno izdašan za svakoga tko je gladan. Osim toga, to je vrlo impresivan klasičan francuski recept (a vaša obitelj ne mora znati da većinu posla obavlja spori štednjak!).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo