Recepti /

Fish and chips - recept za ukusne riblje filete s hrskavim krumpirićima

Image
Foto: Pixabay

Fish and chips možete pripremiti i sami. Postoje brojni recepti za pripremu fish and chipsa.

3.2.2022.
11:03
Pixabay
VOYO logo

Fish and chips pripremite sami i prilagodite ga vlastitom ukusu. Ovi ukusni riblji fileti iz pećnice uz hrskave krumpiriće savršen su obrok.

Sastojci potrebni za pripremu fish and chipsa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/4 žličice papra

Priprema ribe za fish and chips:

  • 1/3 šalice brašna
  • 1/4 žličice papra
  • 1 jaje
  • 2 žlice vode
  • 2/3 šalice zdrobljenih kukuruznih pahuljica
  • 1 žlica ribanog parmezana
  • 1/8 žličice kajenskog papra
  • 1/2 kg bakalara

Postupak pripreme fish and chipsa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 220°C. Ogulite i narežite krumpir po dužini na ploške; izrežite kriške na štapiće.

U velikoj zdjeli pomiješajte krumpir s uljem i paprom. Stavite u lim za pečenje. Pecite nepokriveno 25-30 minuta ili dok ne porumene i ne postanu hrskavi, jednom promiješajte.

U međuvremenu u plitkoj posudi pomiješajte brašno i papar. U drugoj plitkoj posudi umutite jaje s vodom. U treću zdjelu ubacite kukuruzne pahuljice sa sirom i kajenom. Ribu umočite u smjesu od brašna da se premaže s obje strane; otresti višak. Umočite u smjesu od jaja, zatim u smjesu kukuruznih pahuljica, tapkajući kako bi se premaz bolje prionuo.

Stavite na lim za pečenje. Pecite 10-12 minuta ili dok se riba ne počne lako ljuštiti vilicom. Poslužite uz krumpir i po želji tartar umak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo