Ovaj klasični recept za fino varivo s junetinom jednostavan je i ukusan. Dodatak jabukovače daje finu slatkoću i dubinu okusa. Fino varivo s junetinom priprema se od pirjane junetine, krumpira, mrkve i jabučnog soka u sporom kuhalu.
Sastojci potrebni da se pripremi fino varivo s junetinom su:
- 1 kilogram junetine
- 8 mrkvi, tanko narezanih
- 6 srednjih krumpira, tanko narezanih
- 2 jabuke, nasjeckane
- 2 žličice soli
- 1/2 žličice majčine dušice
- 1/2 šalice nasjeckanog luka
- 2 šalice jabukovače
Kako biste pripremili fino varivo s junetinom najprije stavite mrkvu, krumpir i jabuke na dno sporog kuhala. Dodajte meso i pospite solju, majčinom dušicom i nasjeckanim lukom. Jabukovaču prelijte preko mesa. Poklopite i kuhajte fino varivo s junetinom na laganoj vatri 8 do 10 sati. Ovaj recept za klasično i fino varivo s junetinom već je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!