Kuharica /

Ideja i recept za fini ručak s mesom

Image
Foto: Pixabay

Fini ručak s mesom je ono što mnogi od nas žele kada dođemo s posla. Kako pripremiti fini ručak s mesom?

1.10.2022.
12:26
Pixabay
VOYO logo

Mesni ručak teško da može ispasti nezadovoljavajuće. Uz ovaj recept, sigurno ćete uživati.

Sastojci za fini ručak s mesom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice sjemenki komorača
  • 1 žličica crnog papra u zrnu
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 velika vezica svježeg timijana
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1,5 - 2 kg svinjske potrbušine
  • 2 limuna

Fini ručak s mesom priprema:

Kod pripreme finog ručka s mesom, najprije prepecite začine na suhoj tavi par minuta. Istucite ih zajedno u tučku i mužaru s malo morske soli u listićima, češnjaka i pola majčine dušice da napravite pastu, a zatim pomiješajte s 2 žlice maslinova ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Položite svinjetinu na dasku kožom prema dolje. Utrljajte mješavinu biljaka po cijelom mesu, a zatim pospite preostalim cijelim listovima timijana.

Uredno zarolajte meso u spoj okružen kožom, a zatim mesarskom uzicom čvrsto zavežite spoj u redovitim razmacima kako biste spoj držali zajedno. Pokrijte i ohladite, ostavite da se marinira nekoliko sati ili preko noći.

Kod pripreme finog mesnog ručka, stavite meso na rešetku i pecite na 200 stupnjeva Celzijevih pola sata. Nakon tog vremena, iscijedite limun preko kore i smanjite vatru na 180 stupnjeva Celzijevih. Pecite meso za ručak još dva sata. Nakon pečenja, meso ostavite na toplom mjestu 20 minuta. Narežite na deblje kriške i poslužite uz omiljeni prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo