Kuharica /

Fini biskvit od bjelanjaka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ako želite pripremiti kolač koji sadrži bjelanjke onda isprobajte ovaj recept za fini biskvit od bjelanjaka. Želite pripremiti fini biskvit od bjelanjaka?

13.10.2022.
11:14
Pixabay
VOYO logo

Fini biskvit od bjelanjaka je upravo ono što vam treba, ako želite pripremiti jednostavan kolač. Ovdje se nalaze sastojci za fini biskvit od bjelanjaka.

  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 130 g brašna za kolače

Kako se priprema fini biskvit od bjelanjaka?

Zagrijte pećnicu na 180 °C i razdvojite jaja u dvije zasebne zdjele. Uzmite zdjelu sa žumanjcima i dodajte pola finog šećera i cijeli vanilin šećer. Sastojke miješajte električnom miješalicom dok ne postanu vrlo pjenasti i ostavite sa strane.

Zagrabite zdjelu s bjelanjcima i dodajte drugu polovicu finog šećera. Tucite ih dok ne postanu vrlo čvrsti. U zdjelu za miješanje s tučenim žumanjcima lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Zatim preko toga prosijte brašno i umiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto napunite u kalupe (oko tri četvrtine) i stavite napunjene kalupe u pećnicu. Pecite na srednjoj polici pola sata. Izvadite kalup(e) iz pećnice i ostavite da se ohladi 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije otvaranja kalupa za opruge jednom zarežite uzduž ruba oštrim nožem kako se tijesto ne bi zalijepilo za stranice. Izvadite tijesto iz kalupa i ostavite da se dalje hladi na rešetki. Kad tijesto više nije toplo, uzmite prvi fini biskvit od bjelanjaka i prerežite ga na pola. Učinite isto s drugim finim biskvitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 22
USKORO
VOYO logo
Još iz rubrike