Kuharica /

Fini biskvit od bjelanjaka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ako želite pripremiti kolač koji sadrži bjelanjke onda isprobajte ovaj recept za fini biskvit od bjelanjaka. Želite pripremiti fini biskvit od bjelanjaka?

13.10.2022.
11:14
Pixabay
VOYO logo

Fini biskvit od bjelanjaka je upravo ono što vam treba, ako želite pripremiti jednostavan kolač. Ovdje se nalaze sastojci za fini biskvit od bjelanjaka.

  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 130 g brašna za kolače

Kako se priprema fini biskvit od bjelanjaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 180 °C i razdvojite jaja u dvije zasebne zdjele. Uzmite zdjelu sa žumanjcima i dodajte pola finog šećera i cijeli vanilin šećer. Sastojke miješajte električnom miješalicom dok ne postanu vrlo pjenasti i ostavite sa strane.

Zagrabite zdjelu s bjelanjcima i dodajte drugu polovicu finog šećera. Tucite ih dok ne postanu vrlo čvrsti. U zdjelu za miješanje s tučenim žumanjcima lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Zatim preko toga prosijte brašno i umiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto napunite u kalupe (oko tri četvrtine) i stavite napunjene kalupe u pećnicu. Pecite na srednjoj polici pola sata. Izvadite kalup(e) iz pećnice i ostavite da se ohladi 15 minuta.

Prije otvaranja kalupa za opruge jednom zarežite uzduž ruba oštrim nožem kako se tijesto ne bi zalijepilo za stranice. Izvadite tijesto iz kalupa i ostavite da se dalje hladi na rešetki. Kad tijesto više nije toplo, uzmite prvi fini biskvit od bjelanjaka i prerežite ga na pola. Učinite isto s drugim finim biskvitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo