Jela s ribom /

Kako se priprema file oslića na tavi?

Image
Foto: Pixabay

Neka se riba barem jedanput na tjedan nađe na vašem jelovniku. File oslića na tavi samo je jedno od jednostavnih, a vrlo ukusnih jela s ribom.

1.10.2022.
11:20
Pixabay
VOYO logo

Kao i većina riba, oslić ima velike nutritivne vrijednosti koje doprinose uravnoteženoj prehrani. Osim toga, fileti oslića su fantastična opcija zbog pristupačne cijene.

Sastojci za pripremu filea oslića na tavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g fileta oslića
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • 50 g maslaca
  • ½ limuna bez koštica
  • 1 žlica začinskog bilja

File oslića na tavi priprema:

U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte začinjene filete oslića s kožom prema dolje. Kuhajte oko dvije minute dok koža tek ne postane hrskava, zatim dodajte komadiće maslaca u tavu oko svakog fileta oslića i kuhajte još minutu dok koža ne postane hrskava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filete oslića okrenite i pecite još tri do četiri minute dok ne budu pečeni. To će ovisiti o debljini fileta. Filete oslića na tavi prebacite na zagrijane tanjure dok radite umak.

U tavu dodajte ostatak maslaca i ostavite da se lagano otopi na umjerenoj vatri. Kad se rastopi, dodajte malo soka od limuna i začinsko bilje, miješajući da se sjedini. Začiniti po želji. Ovim umakom žlicom prelijte filete oslića i poslužite uz brokulu kuhanu na pari i malo pirjanog mladog krumpira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo