ljepotice na vašem stolu /

Dotjerane poput Parižanki, mirisne pečene jabuke s "beretkicama" učinit će advent nezaboravnim

Image
Foto: Thinkstock

Često se ljepota krije u jednostavnosti, a može li jednostavnije od šake oraha, jabuke i meda? Kad zamirišu iz vaše pećnice, a potom očaraju na tanjuru, ni Coco Chanel im ne bi našla zamjerke

3.12.2015.
15:00
Thinkstock
VOYO logo

Sastojci za četiri osobe

  • 4 kisele jabuke
  • orasi, grožđice
  • 4 žlice meda
  • žlica ruma

Postupak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pećnicu zagrijte na 200 Celzijevih stupnjeva.

Jabuke dobro operite, odsijecite im gornji dio (koji će nam poslužiti kako kapica), izvadite im jezgru uz pomoć nožića i čajne žličice te pritom pazite da im ne probušite dno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte med i cimet, a orahe usitnite u mužaru. Smjesom oraha, grožđica, meda i cimeta napunite jabuke, nataknite im odsječene vrhove s petiljkom koji neodoljivo podsjećjaju na beretkice,  poredajte ih u pleh i poprskajte rumom.

Tako "dotjerane" i "namirisane" jabuke stavite u pećnicu, prethodno zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 20-ak minuta te pustite da se ohlade. 

Možete ih servirati uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Jamčimo vam da će ljepotom zasjeniti adventski vjenčić na vašem stolu, a osim izgledom, očarat će vas mirsom i okusom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

P.S. Bilo bi dobro da u pećnicu, ispod pleha s jabukama, stavite pleh s vodom koja će isparavati i spriječiti da se jabuke jako smežuraju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo