Sastojci za četiri osobe
- 4 kisele jabuke
- orasi, grožđice
- 4 žlice meda
- žlica ruma
Postupak
Pećnicu zagrijte na 200 Celzijevih stupnjeva.
Jabuke dobro operite, odsijecite im gornji dio (koji će nam poslužiti kako kapica), izvadite im jezgru uz pomoć nožića i čajne žličice te pritom pazite da im ne probušite dno.
Pomiješajte med i cimet, a orahe usitnite u mužaru. Smjesom oraha, grožđica, meda i cimeta napunite jabuke, nataknite im odsječene vrhove s petiljkom koji neodoljivo podsjećjaju na beretkice, poredajte ih u pleh i poprskajte rumom.
Tako "dotjerane" i "namirisane" jabuke stavite u pećnicu, prethodno zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 20-ak minuta te pustite da se ohlade.
Možete ih servirati uz kuglicu sladoleda od vanilije.
Jamčimo vam da će ljepotom zasjeniti adventski vjenčić na vašem stolu, a osim izgledom, očarat će vas mirsom i okusom.
P.S. Bilo bi dobro da u pećnicu, ispod pleha s jabukama, stavite pleh s vodom koja će isparavati i spriječiti da se jabuke jako smežuraju.