ljepotice na vašem stolu /

Dotjerane poput Parižanki, mirisne pečene jabuke s "beretkicama" učinit će advent nezaboravnim

Image
Foto: Thinkstock

Često se ljepota krije u jednostavnosti, a može li jednostavnije od šake oraha, jabuke i meda? Kad zamirišu iz vaše pećnice, a potom očaraju na tanjuru, ni Coco Chanel im ne bi našla zamjerke

3.12.2015.
15:00
Thinkstock
VOYO logo

Sastojci za četiri osobe

  • 4 kisele jabuke
  • orasi, grožđice
  • 4 žlice meda
  • žlica ruma

Postupak

Pećnicu zagrijte na 200 Celzijevih stupnjeva.

Jabuke dobro operite, odsijecite im gornji dio (koji će nam poslužiti kako kapica), izvadite im jezgru uz pomoć nožića i čajne žličice te pritom pazite da im ne probušite dno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte med i cimet, a orahe usitnite u mužaru. Smjesom oraha, grožđica, meda i cimeta napunite jabuke, nataknite im odsječene vrhove s petiljkom koji neodoljivo podsjećjaju na beretkice,  poredajte ih u pleh i poprskajte rumom.

Tako "dotjerane" i "namirisane" jabuke stavite u pećnicu, prethodno zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 20-ak minuta te pustite da se ohlade. 

Možete ih servirati uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Jamčimo vam da će ljepotom zasjeniti adventski vjenčić na vašem stolu, a osim izgledom, očarat će vas mirsom i okusom. 

P.S. Bilo bi dobro da u pećnicu, ispod pleha s jabukama, stavite pleh s vodom koja će isparavati i spriječiti da se jabuke jako smežuraju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo