Domaća tjestenina /

Recept za domaće široke rezance iz bakine kuharice

Image

Domaći široki rezanci najbolji su rezanci. Donosimo vam recept za domaće široke rezance iz bakine kuharice.

30.11.2021.
13:16
VOYO logo

Kako napraviti domaće široke rezance? Prema receptu za pripremu domaćih širokih rezanaca trebaju vam domaća jaja koja će dati poseban okus i izgled rezancima.

Sastojci potrebni za domaće široke rezance:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice brašna
  • 3 žumanjka
  • 1 jaje
  • 2 žličice soli
  • pola šalice vode

Domaći široki rezanci priprema:

Kod pripreme domaćih širokih rezanaca prvo u zdjelu stavite brašno, žumanjke, cijelo jaje i sol. Rukama sve dobro promiješajte. Dodajte vodu i oblikujte tijesto u kuglu. Okrenite tijesto na dobro pobrašnjenu dasku i gnječite dok ne postane glatko i elastično, oko 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrite tijesto krpom i pustite da se odmori 10 minuta. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela i razvaljajte jedan po jedan dio tanko u pravokutnik. Narežite tijesto na široke rezance i stavite na krpu da se suše oko 2 sata.

Nakon toga domaće široke rezance razlomite na manje komade i kuhajte u 3 litre kipuće slane vode (1 žlica soli) 15 minuta ili dok ne omekšaju. Temeljito ih ocijedite i domaći široki rezanci su spremni za kušanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo