Tjestenina /

Kako napraviti domaće široke rezance?

Image
Foto: Pixabay

Domaći široki rezanci najbolji su kada se rade od domaćih jaja. Pratite recept i saznajte kako napraviti domaće široke rezance.

26.8.2022.
13:56
Pixabay
VOYO logo

Nema bolje hrane od domaće hrane. Donosimo recept kako napraviti domaće široke rezance iz bakine kuhinje.

Sastojci za domaće široke rezance:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg brašna
  • 3 jaja
  • 1 – 1,5 dcl vode
  • malo soli

Kako napraviti domaće široke rezance:

Prvo u posudu dodajte jaja, brašno i sol te postepeno dodajte vodu. Rukama sve dobro izmiješajte. Miješajte sve dok tijesto ne postane elastično i glatko. Oblikujte tijesto u oblik lopte te ostavite 15 minuta na miru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim tijesto podijelite na nekoliko jednakih dijelova te ga razvaljajte tanko i narežite u oblik pravokutnika. Tijesto narežite na široke rezance i pustite da se suši od prilike dva sata. Kada su se domaći široki rezanci osušili rukama razlomite na manje komadiće.

Domaće široke rezance kuhajte u slanoj kipućoj vodi od prilike 10 do 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo