Domaći salenjaci kao iz bakine kuharice najbolji su salenjaci. Kako se rade domaći salenjaci? Pratite recept i pripremite najbolje domaće salenjake.
Domaći salenjaci sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 25 dkg brašna
- kocka svježeg ili vrećica suhog kvasca
- 2 žumanjka
- 16 dkg sala
- malo soli
- mlijeko
- marmelada
Domaći salenjaci priprema:
Najprije pripremite lim za pečenje i zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pripremite kvasac i napravite tijesto od svih sastojaka. Ostavite tijesto neka kratko odstoji barem pola sata. Nakon toga razvaljajte tijesto. Radite oblike prema želji, primjerice, trokute. Jedan premažite marmeladom i zalijepite drugu polovicu tijesta.
Pecite salenjake na 200 stupnjeva Celizijusa oko pola sata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa