Zagorski specijalitet /

Domaća patka sa zagorskim mlincima

Image

Domaća patka sa domaćim mlincima poznati je zagorski specijalitet. Donosimo vam recept za pripremu domaće patke sa zagorskim mlincima.

30.6.2021.
15:53
VOYO logo

Domaća patka sa zagorskim mlincima, zagorski specijalitet, koji možete sami pripremiti. Priprema domaće patke sa zagorskim mlincima je nešto zahtjevnije, a potrebno vam je malo više od dva sata kako bi vaš zagorski specijalitet bio spreman za posluživanje.

Domaća patka sa zagorskim mlincima - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • patka
  • 2 jabuke
  • 2 mrkve
  • glavica luka
  • četvrtina korijena celera
  • 6 dkg džema od brusince
  • papar
  • sol
  • 25 dkg domaćih zagorskih mlinaca

Domaća patka sa zagorskim mlincima - priprema:

Najprije narežete povrće i stavite ga u lim na kojem ćete peći patku. Patku posolite iznutra i izvana i začinite s paprom, majčinom dušicom te je premažite s masti. NAkon toga u patku stavite jabuke i stavite je u lim za pečenje zajedno s povrćem. Patku je najbolje peći u vatrostalnoj posudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijete malo vode i dodate slanine prema želi te stavite poklopljenu peći na 200 stupnjeva oko sat vremena. Nakon sat vremena maknite poklopac i neka se patka peće još 40-ak minuta. Izvadite patku iz pećnice i narežite je na manje komade.

Za to vrijeme kad se patka peće pripremite mlince tako da ih posloite i prelijete velom vodom. Mlinci moraju odstajati kako bi se odmočili. Nakon što se mlinci odmoče, spremni su za posluživanje.

Domaća patka sa zagorskim mlincima je gotova i spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo