Namazi /

Domaća pašteta od piletine - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Domaća pašteta od piletine mnogo je ukusnija od kupovne. Kako pripremiti domaću paštetu od piletine?

4.11.2022.
11:05
Pixabay
VOYO logo

Glatka i jeftina domaća pašteta od piletine vrlo je jednostavna za napraviti.

Sastojci za domaću paštetu od piletine:

  • 375 g maslaca
  • 400 g pilećih jetrica
  • 2 velika češnja češnjaka
  • 3 grančice majčine dušice

Za pripremu domaće paštete od piletine, najprije zagrijte jednu žlicu maslaca u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se maslac zapjeni dodajte pileća jetrica i pržite dvije minute sa svake strane.

U tavu s jetricama umiješajte protisnuti češnjak i malo majčine dušice. Pržite dvije minute, a nakon toga smjesu prebacite u sjeckalicu, odvojite 200 grama maslaca. Ostatak dodajte u sjeckalicu. Sve pomiješajte u glatku smjesu. Začinite po ukusu, a zatim žlicom razlijte u staklenke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za domaću paštetu od piletine, u tavi rastopite odloženi maslac i dodajte narezani češnjak. Okrenite češnjak na maslacu dok lagano ne porumeni. Ulijte u četiri staklenke paštete, pazeći da u svaku staklenku ide nekoliko režnjeva češnjaka i preostalih listova timijana, i ohladite u hladnjaku najmanje četiri sata ili dok se ne stegne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike